+31 6 2667 1128
info@wandelcoachtexel.nl

Over mij

Hallo,
iets over mijzelf mag niet ontbreken op mijn website.

kees-pict-small-2Mijn naam is Kees Goedegebure. Geboren in Zeeland, opgegroeid in de Randstad en sinds 2000 wonend op Texel. In 2012 gescheiden en sinds 2014 woon ik samen met Florien en met drie katten: Sanne, Guusje en Max. Guus heeft inmiddels 9 kinderen gebaard en veel mensen blij gemaakt met een van haar kittens.
Mijn ontwikkeling naar wandelcoach is bijna iets vanzelfsprekends voor mij geweest. Al vanaf het moment dat ik kon lopen, was ik in de tuin van het ouderlijk huis te vinden en later in mijn ‘zwerfjaren’ ging ik ook vaak de polders in op zoek naar avontuur. Dieren redden en vogeltjes weer gezond krijgen. Ook vrij snel als fotograaf actief in diezelfde natuur en later naar de middelbare tuinbouwschool voor mijn vakdiploma hovenier.

Sinds 2001 ben ik actief als hovenier/werkleider bij het Maartenhuis op Texel en begeleid ik een groep cliënten sociaal-therapeutisch in het beheer van tuin en landschap. Bij IVN Texel ben ik actief geweest in het bestuur, in de IVN werkgroep Fotografie en in de opleiding tot IVN Natuurgids.

Kortom: altijd actief in en met de natuur.

Daarbij komt mijn grote interesse in persoonlijke ontwikkeling bij de mens. Ik geloof dat ieder mens een ongekend potentieel in zich draagt om het eigen leven vorm te geven en dat dit beter werkt als je dit bewust doet. Ieder mens heeft de potentie om ‘gezond, blij en gelukkig’ te leven. Dat vraagt meestal om een andere aanpak en dat begint altijd bij jezelf. Ik heb zelf het roer een paar keer omgegooid en daarmee mijn leven anders ingericht. Daardoor kon ik de nodige stappen maken en heb ik meerdere transformatiemomenten meegemaakt. Door samen met anderen te werken en processen te doorlopen, groei je als mens op allerlei gebieden. Hierdoor zijn er bij mij gaven en talenten geactiveerd die in de loop van de jaren verder zijn ontwikkeld. Mijn sterke intuïtie is aangeboren maar door deze intensief te gebruiken en te oefenen nu een tastbaar vast onderdeel van mijn leven. Ook de ‘onzichtbare’ kant van de natuur is daar onderdeel van geweest. Sferen, energieën en wezenskwaliteiten hebben nieuwe dimensies toegevoegd aan mijn bestaan. Ik kan stellen dat ik een ‘gezond, blij en gelukkig’ mens ben. Ik heb zeker ook nog steeds wensen maar mijn geluk is daar niet meer afhankelijk van.

 

Op de site van Wandelcoach Nederland heb ik ook een profiel. Klik hier om dat te zien. Op LinkedIn kun je mijn profiel bekijken en eventueel connecten.  Klik op LinkedIn picto rechtsbovenin site.

Mijn opleiding is:

  • Vakbekwaam Hovenier (MBO) bij Rijks Middelbare Tuinbouwschool te Boskoop (1979)
  • Sociaal Pedagogisch Werk (SPW4 MBO) te Schoorl (Edith Marion College) – (incl. certificering Heilpedagoog & Sociaal Therapeut) en hierbij regelmatige bijscholing en studiedagen (2006/2009)
  • Docent training IVN Natuurgidsen (2009)
  • TriA Wandelcoach (HBO) bij Wandelcoach Nederland (2015)
  • Jobcoach (HBO) bij Elan Training te Ulvenhout (2017)
  • Voedingscoach (HBO) bij Evenwijs (2018)
  • allerlei losse cursussen, workshops en trainingen op persoonlijk en spiritueel terrein en ervaringsdeskundig.

Lid van BVGZ Beroepsvereniging Groene Zorg   Logo BVGZ

Fotografie: De foto’s op deze website zijn voornamelijk door mijzelf gemaakt want naast coach ben ik ook natuurfotograaf. Ik signeer mijn foto’s met KGphoto. Op deze website kun je fotowerk van mij zien.