+31 6 2667 1128
info@wandelcoachtexel.nl

Wat is …

Wat is … wandelcoaching?

Wandelcoaching is een fenomeen dat de laatste jaren sterk in opmars is. Het komt er in het kort op neer dat een coach en een cliënt (met een vraag) een wandeling maken waarbij de coach de cliënt bevraagt, desgewenst oefeningen laat doen met wat zij onderweg tegen komen of met meegebracht materiaal waarbij de cliënt al wandelend inzicht krijgt in zijn vraag en hiervoor oplossingen vindt. De essentie van alle vormen van coaching is dat de cliënt zelf zijn eigen oplossingen vindt!

De wandeling is vaak in de natuur. Wandelen in een groene omgeving ontspant en zet aan tot rustig ademen en reflecteren. Al wandelend beweegt je lichaam en dat maakt dat je ook innerlijk makkelijker in beweging komt. Dat is een prachtige metafoor die bij de essentie van wandelcoaching hoort.

 

Variabelen

Het grote voordeel van een ‘praktijkruimte’ in de natuur is dat er veel variabelen zijn die ervoor zorgen dat maatwerk kan worden geboden in vrijwel iedere situatie. En maatwerk is heel belangrijk want iedereen is uniek en de situatie waarin iemand zich bevindt dus ook. Variabelen zijn oa. de coach met zijn/haar mogelijkheden; de cliënt zelf natuurlijk met zijn/haar persoonlijkheid; de vraag of wens van de client; de interactie tussen coach en cliënt; de omgeving waar de wandeling plaatsvindt; de aandacht van de cliënt voor de omgeving; het tijdstip van de dag en het weer op dat moment.

Kortom: al wandelend inzicht in je vraagstuk krijgen en middelen vinden om deze op te lossen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Werkt dat echt zo?

 

Snel resultaat

Inderdaad, dat werkt echt zo. Gemiddeld zijn drie tot vier sessies voldoende om voor elke situatie voldoende oplossingen te vinden om dit blijvend en in positieve zin te veranderen. En, ook komt het regelmatig voor dat dit in één wandelcoachsessie al duidelijk is. En dan is dat ook goed. Deze sessies liggen binnen een tijdbestek van 2 tot 3 maanden. Maar het kan natuurlijk vlugger, afhankelijk van de energie die jij er zelf in stopt.

Dus … wanneer je een vraag hebt en wandelcoaching een vorm vindt die bij jou past, neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden. Of bel 06 2667 1128.