+31 6 2667 1128
info@wandelcoachtexel.nl

Vormen van wandelcoaching

Er zijn vele vormen van coaching omdat er heel veel soorten technieken zijn maar ook veel soorten van gebieden waarbij coaching gevraagd wordt. Zo zijn relatiecoaching, loopbaancoaching en lifecoaching erg bekend en de afgelopen jaren is daar wandelcoaching bij gekomen. Voor de soorten coaching worden vaak verschillende stijlen gebruikt. De sessies van Wandelcoaching zijn voornamelijk in de natuur.
Wandelcoach Texel doet zoals de naam al zegt: wandelcoaching en hanteert verschillende methoden:

  1. Natural Coaching of Intuitive Coaching
  2. De TriA© methode
  3. Groepscoaching mbv de TriA© walk

 

1. Natuur Coaching of Intuitive Coaching

Deze vorm kenmerkt zich door een natuurlijke aanpak. Er is geen vooropgezet plan anders dan dat de intuïtie van de client de gelegenheid krijgt om zich te manifesteren. De intuïtie is het kanaal tussen het innerlijk bewustzijn (Hoger Zelf) en het dagelijkse bewustzijn (ego) van de mens. In deze wandeling gaat de natuur werken als spiegel van het leven van de cliënt.

Vóórdat de wandelcoachsessie start, neemt de client zijn of haar vraag goed voor ogen en bepaalt daarmee de focus [= rode draad] van de wandeling. Vervolgens begint de natuur te spiegelen waarbij de intuïtie van de client èn die van de coach samenwerken om in de spiegel te kijken en de antwoorden te herkennen. Het is een oude inheemse techniek die perfect werkt en waarbij mens en natuur samenvloeien tot één geheel. Tijdens de wandeling zullen de reflecties ‘in de spiegel’ als kralen aan een ketting aaneengeregen worden en zo het verhaal van de cliënt vertellen.

Deze methodiek werkt vooral goed voor die mensen die ‘zelf’ even op de achtergrond willen staan en hun ‘ZELF’ de ruimte willen geven om te spreken. Mensen voor wie intuïtie een vertrouwt begrip vormt of die op een natuurlijke manier leven. Maar natuurlijk ook voor hen die er heel nieuwsgierig naar zijn …

Indien nodig kunnen er momenten zijn van verdieping waarbij werkvormen kunnen helpen om het uitdiepen te bevorderen. Daarmee krijgt de cliënt voldoende inzicht in zijn of haar situatie om weer voort te kunnen. Eventuele vervolgsessies kunnen op dezelfde wijze worden gedaan. Maar kunnen ook meer elementen van de TriA© methode bevatten (zie nr 3).

 

 

2. De TriA© methode

De TriA© methode wordt onderwezen en gepromoot door Wandelcoach Nederland. Ik heb deze opleiding gedaan en maak als wandelcoach nu ook gebruik van deze methode. Deze methode kenmerkt zich door de Triple A [= AAA] in Aandacht, Acceptatie en Actie. Deze kernachtige vorm werkt methodisch en snel en geeft goede inzichten in de situatie van de cliënt. Uitgangspunt van deze methode is de ‘gewenste situatie’ waar de cliënt naartoe wil oftewel: Hoe wil jij dat jouw leven er uit zal zien! In drie tot vier wandelcoachsessies is het fundament stevig genoeg om de benodigde acties te gaan ondernemen en de gewenste situatie te gaan realiseren.

Er zijn nu in Nederland en België tientallen TriA© Wandelcoaches beschikbaar. Om een wandelcoach bij jou in de buurt te vinden kun je hier kijken. Mocht je echter op Texel wonen, dan hoef je niet verder te zoeken uiteraard.

En indien je een wandelcoach zoekt en graag op Texel jouw sessies zou willen doen, dan kun je zo’n wandelcoachsessie uitstekend combineren met een dagje uit op Texel. Er zijn hier volop recreatiemogelijkheden in allerlei soorten en maten.

 

3. Groepscoaching mbv de TriA© walk

Deze vorm is vergelijkbaar met nr. 3 wat betreft de gebruikte techniek maar de TriA© walk is specifiek voor groepen. Hierbij begeleidt de wandelcoach de groep maar gaan de groepsleden met elkaar in gesprek. Op een relaxte en ontspannen wijze leer je elkaar beter kennen, je krijgt veel input op jouw meegebrachte vraag of situatie en geeft ook zelf de ander weer input op zijn of haar vraag of situatie. Tijdens de wandeling wisselen de duo’s regelmatig van samenstelling. En naast het gegeven dat je met elkaar uitwisselt, is er ook zicht op de natuur of is er een ingelast ‘biologisch moment’. Dan laten we de ‘gesprekken’ even los en gaan daarna weer verfrist verder.

Wandelcoach Texel organiseert regelmatig een open TriA© walk voor iedereen die mee wil wandelen. Kijk hier voor de data.

De TriA© walk is ook onderdeel voor een teamactiviteit voor zakelijke groepen of clubs of in te zetten als teamuitje of om een thema uit te diepen. Kijk hier.

Informeer naar de mogelijkheden. Gebruik het contactformulier of bel naar 06 26667 1128.