+31 6 2667 1128
info@wandelcoachtexel.nl

DISCRETIE

Wat gebeurt er met de informatie die tijdens de coachingsessies besproken wordt?

Op een eiland als Texel waar de sociale ontmoeting belangrijk wordt gevonden en veel uitgewisseld wordt over alles en iedereen, ligt het voor de hand te denken dat wat tijdens de coachingsessies wordt besproken op tafel komt te liggen. Het is een begrijpelijke gedachte maar niets is minder waar! Alles wat tijdens de coachingsessies wordt besproken, is en blijft vertrouwelijk! Dat is een belangrijk gegeven in de hele zorgsector en coachingsactiviteiten vallen daar ook onder. DISCRETIE wordt bij Wandelcoach Texel met vette hoofdletters geschreven! Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Groene Zorg en ook daar valt geheimhouding onder de voorwaarden.

Wat als ik word herkend tijdens mijn wandelingen met een wandelcoach?

Natuurlijk kan het zijn dat je tijdens de wandelsessies een bekende tegenkomt. Op Texel kan dat gebeuren, het is een betrekkelijk klein gebied (in de intuïtieve wandelcoaching kunnen die mensen zelfs een spiegel zijn en inzichten geven!). Ieder mens is van tijd tot tijd bezig met levensvraagstukken. Dat hoort er gewoon bij. Daar vreemd op reageren zegt iets over die ander en niet iets over jou. Ik kan niet de zorg wegnemen als je die perse wilt voelen. Wel kan ik zeggen: Als je last van je spieren hebt, ga je naar een fysiotherapeut, dat vind iedereen normaal. Heb je je voet gekneusd, dan ga je naar de huisarts, dat wordt ook normaal gevonden. En als je met een vraagstuk zit of je wilt bepaalde stappen zetten en je wilt daar hulp bij, is het net zo normaal dat je hierbij een coach betrekt.

In de coachsessies algemeen kun je op iedere gewenste locatie coaching ontvangen, dus ook gewoon bij jou thuis.

Professionaliteit

In het rijtje van de sociale hulpverleners is naast de therapeut en de counselor ook de coach een beroep dat door getrainde professionals wordt uitgeoefend. Er zijn vele soorten coaching, afhankelijk van de behoefte. Je ziet bijvoorbeeld in deze tijden van economische veranderingen, veel mensen gebruik maken van een loopbaancoach (vaak via de werkgever) die hen helpt bij het vinden van een nieuwe richting op het gebied van werk. Ook ontvangen mensen steeds vaker begeleiding van een coach via een pgb. Wandelcoach Texel biedt coaching algemeen op iedere gewenste locatie en wandelcoaching met als praktijkruimte de natuur. Kijk hier voor meer informatie over wat het is en hier voor de vormen die Wandelcoach Texel biedt.

Heb je toch nog vragen over de vertrouwelijkheid en dergelijke wat betreft de wandelcoachsessies, stel ze dan. Ga niet met twijfels rondlopen van ‘zal ik wel of zal ik niet’. Dit is echt niet nodig. Dus:

  • Alle informatie is vertrouwelijk en wordt niet met derden besproken (beroepsethiek)
  • DISCRETIE wordt met vette hoofdletters geschreven en is een absoluut gegeven (100%)
  • Wandelingen zijn altijd in de rustiger gebieden waar minder mensen komen