+31 6 2667 1128
info@wandelcoachtexel.nl

Coaching algemeen

Coaching algemeen is begeleiding bij vraagstukken die jou persoonlijk aangaan maar waarbij je dat niet tijdens een wandeling met coach wilt uitwerken. Je wilt dat liever in jouw vertrouwde omgeving uitwerken. Voorbeeld kan zijn omdat je bedlegerig bent, moeilijk ter been of moeite hebt om buiten te komen.

Coaching algemeen is ondersteuning op sociaal vlak omdat je niet weet hoe te handelen in bepaalde situaties. Het is geen cursus in sociale vaardigheden maar jij gaat op zoek naar jouw eigen voorkeur op sociaal vlak en hoe je dat kunt toepassen in voorkomende situaties. Dit kan thuis en/of in ‘real-life’ situaties.

Coaching algemeen is ook inzetbaar indien je meer stabiliteit in je leven wenst of meer op ‘eigen benen’ wilt staan en minder afhankelijk wilt zijn. Dit kan ook op deelgebieden van je leven zijn zoals in relaties, in sociale omgeving van club of vereniging, naar collega’s van je werk of naar je leidinggevende.

Heeft dit een grote of enorme impact in je leven, dan kun je wellicht in aanmerking komen voor maatschappelijke ondersteuning vanuit de Wmo. Maar indien het geen structureel probleem is en op korte termijn gewenst, of meer incidenteel dan zijn een klein aantal sessies meestal voldoende om hierin te kunnen veranderen.

De gebruikte middelen en methodieken kunnen divers zijn en toegesneden op de situatie. Mijn voorkeur gaat uit naar natuurlijke methodiek of methodiek met sessies in de natuurlijke omgeving zoals tuin of natuur op Texel of op het vaste land. Maar iedere gewenste locatie is werkzaam. Dus geef zelf aan wat gewenst is.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden via 06-26671128 of maak gebruik van het contactformulier.